Снимка: Reuters

Пазарът за технологични новостартиращи фирми продължава да става все по-горещ и все повече знаменитости започват да се включват в играта.

Докато някои, като звездата от "Двама мъже и половина" - Аштън Кътчър, са добре известни с инвестициите си във водещи компании като Foursquare, Airbnb и Chegg, други, запознати с технологиите звезди, са по-изненадващи, пише в свой материал инвеститорският сайт "The Street".

Кътчър е особено активен онлайн и в момента може да се похвали с над 8 млн. последователи в Twitter. Неговата слава като поддръжник на услугата достигна дотам, че от Uber Media създадоха специален Twitter софтуер само с неговите публикации - A.plus.

Освен потока от мисли на Аштън Кътчър в приложението има втора колона, където актьорът подбира съдържание по свое усмотрение - видео, текст и снимки.

Вокалът на U2 Боно е добре известен като основател на фонда за дялови инвестиции Elevation Partners. Една от успешните му инвестиции е в производителите на видеоигри BioWare и Pandemic Studios, закупени през 2007 г. от Electronic Arts.

Хип-хоп изпълнителят Dr. Dre представи свои слушалки Beats през 2008 г. Тяхната цена е между 100 и 270 долара.

По-късно технологичният гигант HP представи лаптопи, поддържащи технологията на Beats. Сътрудничеството между двете марки беше продължено и при новия таблет TouchPad.

Вижте в галерията на Investor.bg други шест знаменитости, искащи да се пробват в Силициевата долина

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase