Общ преглед

Компанията REAL-f приема поръчки за изготвяне на необичайно реалистични 3D копия на лица на клиенти. Детайлите на маските са изработени толкова фино, че се виждат порите на кожата и дори кръвоносните съдове на очите, съобщава Membrana.ru.

Японците твърдят, че са постигнали "безпрецедентно автентичен реализъм". REAL-f нарича продукцията си 3DFP, което може да се разшифрова като "триизмерни фотоформи" (3 Dimension Photo Form). Това може да е не само маска, но и копие на цялата глава. И едното, и другото се изработват само в натурална величина.

3D моделът на главата се създава въз основа на фотографии, които японците правят изключително в свое студио. Фотосесията отнема минимум час. След това в работа влиза 3D принтер, който твори маската или "главата" от поливинилхлорид. Изпълнението на една поръчка отнема на REAL-f две-три седмици.

Японците смятат, че клиентите ще си правят "за спомен" такъв портрет (своят собствен или на любимия човек). Иначе 3DFP не е евтино удоволствие. Копието на лицето се оценява на 300 хил. йени (около  $4000), главата – на 450 хил. Повторно копие е по-евтино около два до пет пъти, отбелязва OhGizmo. REAL-f дава тригодишна гаранция за продукцията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase