Снимка: Reuters
Най-успешният таблетен компютър в света може и да е достигнал своя пик, коментира Daily Mail. Изданието пише, че Apple са намалили с близо една четвърт поръчките за части за своя продукт.
 
Спекулациите са, че този ход на хората на компанията може да означава намалено производство на iPad. Като причина за подобен ход се посочва засилващата се конкуренция на пазар, където доскоро устройството на Apple беше самотен лидер. Още утре в продажба ще бъде пуснат таблетът на Amazon, определян като бъдещ много сериозен опонент на iPad.
 
Засега от Apple се въздържат от коментар, тъй като вниманието очаквано е насочено към предстоящото представяне на новия модел iPhone 5.
 
В същото време обаче анализатори са категорични, че намаляването на поръчките за части за iPad едва ли ще доведе до скорошна сериозна промяна на таблетния пазар.
 
Устройството на Apple ще продължи да има огромна преднина, докато останалите трябва да се борят и помежду си. Прогнозите са, че за четвъртото тримесечие на годината ще бъдат продадени 13 милиона таблети с марка iPad.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase