fallback

 

Общ преглед

 

Оставил работата във фермата, ентусиаст с няколко класа образование и опит като автомеханик се опита да въплъти мечтата на живота си – да построи летателен апарат. И постигна известен успех – самоделката му се повдигнала от земята.

На 21 септември в с. Даша близо до гр. Ухан 46-годишният местен жител Шу Маншин проведе показателни изпитания на „летящата си чиния”. Този апарат с диаметър 5,5 метра е снабден с осем мотоциклетни двигателя с дървени витла. Вместо с резервоар за гориво Маншин приспособил бутилки от кока-кола.

MSNBC съобщава, че това е вече петият апарат на Маншин. Първия „самолет” той построил през октомври 2010 г., но машината не успяла да се откъсне от земята, както и вторият му прототип. Третия екземпляр Шу създал през април т.г. и успял дори да прелети разстояние от 30 метра на височина около 7 м, след което експериментаторът паднал и се наранил.

За съдбата на четвъртата „чиния” нищо не се знае, а за последния вариант се говори, че струвал на Маншин почти $10 000. Разходите обаче се оправдали – Шу успял да се вдигне на 1 метър и да се задържи 10 секунди.

„Въздухоплавателят” планира да усъвършенства апарата си, а заедно с това да открие школа за деца, интересуващи се от подобни проекти, съобщава Membrana.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 12 години

къв е тоя вентилатор? Ако падне ще стане направо за скарата

13

;)

преди 12 години

Хаха.... типично за Китай. Само допотопни машинки и МЕНТЕТА.

12

Аз авиатор съм

преди 12 години

До пчеличка с мозък на амебаВиж снимка номер 4 - освен смучещ бензин китаец, се вижда и част от системата за управление.Малко ще му е трудно да се върти по хоризонталата, но човекът е упорит и може да успее.

fallback