Сменящи се „опаковки” за смартфон ще измерват лош дъх, телесни  мазнини и радиационни нива. Технологията ще позволи на потребителите да отчитат стойности както за собствените си организми, така и за заобикалящата среда.  
 
Нововъведението ще бъде демонстрирано за широката общественост още в началото на октомври на изложение край Токио, уточнява Франс прес.  

„Много наши клиенти са силно притеснени заради радиацията след аварията в АЕЦ „Фукушима”. Решихме, че трябва да предоставим на хората възможност за облекчаване на страховете им”, обявиха от компанията DoCoMo.  
 
Опасенията на японците заради възможни здравословни проблеми доведе до рязко покачване на търсенето на уреди за измерване на радиацията. От мобилния оператор са готови с алтернатива на въпросните уреди. 
 
Освен сведение за радиационните нива други две „опаковки”, вървящи със съответния софтуер, ще дават на клиентите информация за лош дъх и/или наличие на алкохол, както и за евентуално вредно ултравиолетово лъчение. Потребителите ще имат възможност за справка за нивото на мазнини и мускулна маса в организма си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase