Снимка: Reuters

Поредна инициатива за връщане на потребителите към някогашния лидер при смартфоните BlackBerry предприеха от телекомуникационния гигант Research In Motion, предава Ройтерс.

Компанията стартира бета-версия на нов онлайн продукт за мобилното устройство, който ще позволява съхраняване и споделяне на музикални файлове. 

Още от днес приложението BBM Music може да се пробва от клиентите в САЩ, Канада и Великобритания, а до края на годината ще бъде достъпно в пълната си версия в целия свят. 

Срещу 4.99 долара на месец BBM Music ще дава възможност на клиента да избира листа от 50 песни в своя лична онлайн библиотека. Парчетата, от които може да избира, са подсигурени от някои от най-големите музикални компании като Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music и EMI.

Това, което привлича вниманието към BBM Music обаче, е възможността да се „сприятеляваш” с други потребители на услугата и по този начин да получиш достъп и до техните 50 песни. 

Освен това всеки месец се разрешава подмяната на 25 парчета с нови, като преди това настоящата листа с музикални файлове може да бъде свалена от сървъра директно върху паметта на самия BlackBerry-телефон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase