Снимка: NASA
fallback

Товарният кораб "Прогрес", който бе изстрелян днес от космодрума Байконур в Казахстан, не успя да излезе на
разчетената орбита и се разпадна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Отломки от апарата са паднали в тайгата в Чойския район на република Алтай. От Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че по предварителни данни няма жертви и разрушения на мястото на падането. Регистриран е само силен взрив. Районът е труднодостъпен по суша и въздух, което ще затрудни групите по издирването.

Ракетата-носител "Союз " с товарния кораб "Прогрес М-12М" излетя днес от Байконур в 17 ч. московско време. Корабът трябваше да се скачи на 26 август с Международната космическа станция (МКС) и да достави над 2,5 тона продукти - вода, гориво и оборудване.

Аварията с "Прогрес" няма да повлияе на обезпечаването на жизнената дейност на екипажа на МКС, който разполага със запаси от храна, вода и животоподдържащи системи за дълъг период от време, заявиха от руската космическа агенция.

През последните 9 месеца при различни обстоятелства Русия е загубила вече шест космически апарата, припомня ИТАР-ТАСС.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

218

Анонимен

преди 12 години

Е тоя кораб лети май от 20 години.Не че нещо ама който може да изкара безпилотен космически кораб пък било той и товарен който да направи същото 20 години да заповяда пък тогава да се подиграва на руснаците.На вас са ви труднички елементарни неща на земята пък на онези който стигнаха космоса преди половин век се подигравате.Жалки сте.

217

лл

преди 12 години

Колко кораба изпратиха американците до МКС?

216

221

преди 12 години

Товарищ, руското няма нужда да го бутаме, то само си пада. Хайде сега отиди да излъскаш миризливите сапоги на советския солдат.

fallback