Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos
fallback

Връзката с новия руски комуникационен спътник „Експрес-АМ4“, който беше изстрелян миналата нощ от космодрума Байконур, е изгубена.

Вероятно той не е достигнал до предвидената орбита.

Не е известно какво се е случило и къде в момента се намира спътникът.

Ракетата-носител „Протон-М“ със спътника стартира в 0,25 ч. тази нощ.

„Експрес-АМ4“ е създаден в руския Държавен космически научно-производствен център с участието на Европейския авиационен и отбранителен консорциум EADS.

"Експрес-АМ4" е предназначен да предоставя редица съобщителни услуги – цифрово телевизионно и радиопредаване, телефония, видеоконферентна връзка, предаване на данни, интернет.

Плановете бяха това да бъде най-мощният комуникационен спътник в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Lindi

преди 12 години

Не можем да мръднем от тази планета и тва е! 100% човешкия род се е издънил някъде във Вселената и са ни заточили тука - ЗАЕДНО руснаци, американци, турци, българи, и всички останали. Егати интергалактическата и междузвездна конспирация.

55

Пиянко руски

преди 12 години

Руска подводница след зверско препиване капитана пита екипажа :-Къде сме ? никой не смее да го погледне ... -Къде сме бе *** !!! - крещи капитана и издава заповед :-Перископна дълбочина !показват се и там виждат танкер и капитана : -ОК Торпедно 1во и 2ро торпедо ОГЪН ! Радарчик засечи по СОС къде сме !И ТОВА ДА НЕ СЕ Е ПОВТОРИЛО !!!

54

BUEHUE

преди 12 години

Не знам дали са далече, ама НАСА са се абонирали 20 години напред за транспортни услуги със руски ракети. Във момента руснаците са космическия таксиджия на американците. Със совалки било непосилно скъпо. А нямали друга алтернатива.

fallback