Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Когато в средата на миналата седмица създателят на най-голямата в момента социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг посети клон на компанията си в Сиатъл, където заяви, че през следващата седмица компанията му ще представи нещо "страхотно", много специалисти в сферата предположиха, че става дума за очаквания отдавна от потребителите видеочат.

Най-вероятно ще се окажат прави. Според редактора на авторитетния технологичен блог TechCrunch Майкъл Арингтън Facebook планира да пусне услуга за видеочат, разработена заедно с популярната програма за комуникация в интернет Skype.

"Според източници, запознати с естеството на партньорството между двете компании, Facebook заедно със Skype ще пусне нов видеочат", пише Арингтън.

Представянето на новата услуга трябва да се състои в сряда, пише още блогът.

Очакванията това "страхотно нещо" да е видеочат, както сочи информацията на Арингтън, са подсилени от факта, че на поканите за събитието е изобразена чат икона, в която се различава човешки силует.

"Изведнъж тези чат икони на поканата започнаха да имат много по-голямо значение", пише Арингтън.

Тази информация се потвърждава и от друг голям технологичен блог – Mashable.

Oще по темата

"И докато Facebook и Skype не казват нищо официално, нашите източници потвърждават, че спомаганото от Skype видеосподеляне във Facebook ще бъде обявено през тази седмица", пише блогът.

Ако се вгледаме достатъчно усърдно в преплитането на връзките между компаниите, такова партньорство изглежда напълно логично.

Софтуерният гигант Microsoft плати 8,5 млрд. долара за Skype, а още през октомври 2007 г. придоби 1,6% от акциите на Facebook за 240 млн. долара, който преди четири години се оценяваше на 15 млрд. долара.

В края на миналата година изпълнителният директор по "корпоративни стратегии" на Microsoft Фриц Ланман заяви, че софтуерният гигант е правил опити да придобие напълно социалната мрежа.

Така че евентуално партньорство между двете компании би паснало идеално в концепцията на Microsoft. Skype може да повиши чувствително броя на своите потребители, които в момента са над 170 млн., а Facebook може да навакса технологичното си изоставане спрямо Google Plus, при положение, че видеочатът на социалната мрежа позволява едновременен разговор от поне десет участника.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

хммм

преди 12 години

добре бе мамка му, вече немога да се стърпя, бива ли само за подобни глупусти да пишете, немога да повярвам че всеки ден пишете или за фейсбук или за гугал. Това ли са за вАС големите новини? В секция спорт пишете само за Григор като че ли, няма други спортисти по света, като искате пишете минуси, но не ме интересува всеки ден ,,Гришо,, с кого е играл все едно от това ми зависи живота. Технологиите ви представляват глупусти които никой не го интересува, политиката едно и също вс ден и само за БГ

50

Sisi

преди 12 години

Какво стана с ICQ? Доброто старо Кю?????????

49

999

преди 12 години

Пълно порно!!! На едно ниво са със sladur,gepime и от сорта ***!!!

fallback