Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Преки включвания от кореспондентите си по целия свят само чрез iPhone ще реализира BBC. Приложението за смартфона вече е почти завършено и се очаква експлоатацията му да започне в рамките на 30-на дни.

Освен предаването директно от мястото на събитието, чрез програмата репортерите на британската медия ще могат да качват в реално време снимки, видео и аудио в базата данни на BBC от своите iPhone или iPad.

От сайта Journalism.co.uk коментират, че нововъведението ще премахне необходимостта от пренасянето на тежко сателитно оборудване за осъществяване на включвания на живо от отдалечени дестинации.

Oще по темата

Мартин Търнър, шеф на операциите за събиране на новини в BBC, споделя, че смартфони са били ползвани и преди в екстремни ситуации, но качеството на картина винаги е било недостатъчно добро.

С развитието на новите технологии обаче нещата се променят и вече има възможност за адекватно, бързо и качествено визуално отразяване на важни събития, убедени са от британската медия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

botsos

преди 12 години

Най-големия кошмар на Бил Гейтс - Централата на Майкрософт да е заобиколена от пингвини, които я замерят с нахапани ябълки!

18

хахаха

преди 12 години

"От сайта Journalism коментират, че нововъведението ще премахне необходимостта от пренасянето на тежко сателитно оборудване за осъществяване на включвания на живо от отдалечени дестинации."изобщо не са коментирали подобно нещо! пише само, че репортерите могат да предават използвайки 3G сигнала на мрежата!!! там където няма мрежа, тежкото оборудване не им мърда... ДНЕС.БГ излагате се тотално

17

АйФонсу

преди 12 години

Пее се с мелодията на песента "Ах, морето": Ах Айфоняяя, ах Айфоняяя-яяя, в мене звъннааааа-ааааааа-ааааааааааа.... Ах Айфоняяя, ах Айфоняяя-яяя, в мене звъннааааа-ааааааа-ааааааааааа.... (камерата може да е зле, но вибрациите му са добре)

fallback