Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През юли изпълнителният директор на IBM навършва 60 години. Обикновено тази възраст е считана в технологичния гигант за пределна за шефския пост.

Така предвид предполагаемото оттегляне на Сам Палмисано вече се спекулира кой ще го наследи. Според businessinsider.com има три силни кандидатури. И най-силната е на жена.

Става въпрос за Вирджиния „Джини” Ромети. Тя е истински ветеран в компанията с 30-годишен стаж. Считана за всеобщ любимец, на 53 години Ромети води повече от добре ключовия отдел „Продажби”.

Отличните резултати не са останали незабелязани и сега тя е сред първите имена в списъка за нов изпълнителен директор, коментират запознати.

Майк Даниълс, оглавяващ отдел „Услуги”, също е сочен като възможен избор. Той започва работа в IBM направо от колежа и оттогава е верен служител на компанията.

Директорът на хардуерния сектор Родни Адкинс също е сред претендентите, но шансовете му се определят като минимални.

Който и да поеме щафетата от Палмисано, ще има тежката задача да поддържа наложения от него висок стандарт. Под ръководството му IBM регистрира постоянен ръст в печалбите и дори наскоро задмина Microsoft като втората най-високо оценявана технологична компания в света след Apple.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase