Стивън Синовски. Снимка: Reuters
fallback

След месеци на спекулации и слухове Microsoft най-накрая разкри част от новия си продукт, който към момента е с временно наименование (което твърде вероятно ще остане постоянно) Windows 8.

Президент на отдела за разработване Стивън Синовски демонстрира операционна система, която, изглежда, ще е истинска революция в близо 30-годишната история на Windows.

На първо място вече няма да виждаме традиционните „прозорци” на работния екран. Те са заменени от интерфейс, наподобяващ  Windows Phone 7, пригоден за използване чрез натискане с пръсти.

„Това, което се опитахме да направим с Windows 8, беше да представим какво реално искаме от един персонален компютър”, заяви Синовки. „Оцветявахме извън линиите”, допълни той.

Началният екран при стартиране на операционната система ни предлага поредица от големи „бутони”, всеки от който води към различно приложение.

Разбира се за традиционалистите има „бутон”, връщащ ни към добре познатия режим на Windows. Има и опция „Магазин”, което пък е ясен знак, че от Microsoft се готвят да последват Apple по пътя към реализация на онлайн магазин за приложения, музика, видео и т.н.

Стивън Синовски побърза да подчертае, че въпреки необичайния външен вид, в своите корени това продължава да си е същата операционна система.

„Всичко, което „върви” на Windows 7, ще „върви” и с новата система”, обеща той, без да уточнява кога новият продукт ще се появи на пазара. Знае се само, че това ще се случи най-рано догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Apple

преди 12 години

Ако беше толкова кофти колкото го изкарвате, нямаше всеки десктоп/лаптоп да е с Windows.Истината е, че това е най-добрата операционна система.Който не го кефи, кеф му Linux, кеф му Mac OS , кеф му BSD.

92

Писна ми

преди 12 години

От гадните Майкрософтски печелбарски ***. Искам си Хр-то което си беше върха - леко и имаше всичко необходимо. Но нееее..... Трябва да дам пари да си купя *** Windows7, защото видите ли - за Xp вече не правят драйвери. След няколко години ще ме принудят да си купя от тях и Windows8, защото видите ли Windows7 е стар и не тръгват новите приложения и няма драйвери за него. Но не е само това - много от програмите които си ползвах за Xp не тръгват на Windows7. Мамицата им *** долни!!!

91

VeNiX

преди 12 години

мда... поредния шит...

fallback