Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Спекулациите около новата операционна  система на Microsoft се засилиха в последните дни, след като от ръководството на производителя на процесори Intel изразиха някои опасения. Според един от шефовете Рене Джеймс Windows 8 ще бъде с нова структура по отношение на широкаразпространената  32-битова ARM архитектура. С други думи програмите, които работят сега, няма „да тръгнат” на новия Windows.

Което може да значи допълнителни работа за разработчиците и допълнителни разходи за потребителите. Освен това от Intel обявиха, че очакват основните 4 хардуерни доставчици на процесори да работят само с пригодени за тях копия от операционната система. Тоест закупен  Windows 8 за Intel няма да може да бъде инсталиран на компютър с AMD-процесор.
 
Разкритията на Intel обаче бяха категорично опровергани от Microsoft. Компанията на Бил Гейтс нарече слуховете „фактологически неакуратни и подвеждащи”, но не влезе в подробности. Засега Windows 8 все още е във фаза на разработване и до завършване на продукта има доста време, завършва engadget.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Хайкер

преди 12 години

Виндоус руЛЗЗЗЗ

55

opi

преди 12 години

РЕЕЕЕЙЙЙЙССССААААА

54

Анонимен

преди 12 години

Уау, тука некъв хакер се развихри:)))

fallback