Снимка: Reuters
fallback

Всички потребители на конзолата PlayStation 3 в САЩ, Европа, Австралия, Нова Зеландия и Близкия изток вече могат да играят онлайн. След масивния пробив в защитата на системата геймърите получиха дългочаканото възстановяване на поне част от услугите на PlayStation Network – приложението, без което играта онлайн е невъзможна.

От Sony за пореден път се извиниха за причиненото неудобство и обещаха далеч по-ефективни предпазни мерки срещу хакерски набези. Първата стъпка е ъпдейт на системата и съпътстващата го задължителна промяна на паролата за достъп до PlayStation Network.

Тепърва предстои пускане в работен режим на популярния PlayStation Store, откъдето могат да се свалят и купуват демо и цели игри, музика, филми и т.н. Очаква се до края на месец май да бъдат пуснати и другите платформи на Sony, пострадали при атаката.

На 20 април беше обявено официално, че хакери са успели да проникнат в сървърите на PlayStation и да получат достъп до личните данни на над 70 млн. потребители, в това число и номера на кредитни карти.

Впоследствие стана ясно, че нападението е засегнало и други геймърски онлайн платформи на Sony. Така броят на потенциалните „жертви” нарасна до 100 млн. акаунта. 

Извършителите все още не са намерени. Обвинената от Sony група Anonymous обяви, че няма нищо общо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

W. Gates

преди 13 години

Sony GayStation. xa xa

8

BG

преди 13 години

Ще има онлайн игра вече.

7

Wii

преди 13 години

Кажи им сони и не ги обиждай повече. Още едно доказателство, че на стари лаври не се лежи. Отмина времето когато сони беше марка. Сега е просто име, колос на глинени крака.

fallback