Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Google и Apple в момента водят ожесточена битка за надмощие в пазара на операционните системи за смартфони. Според анализаторската фирма Gartner обаче големият победител всъщност ще се окаже Windows Phone 7.

Прогнозата на експертите е, че до 2015 година именно продуктът на Microsoft ще е лидер, изпреварвайки Apple iOS.

Компанията на Стив Джобс ще изгуби позициите си и при приложенията за смартфони, където онлайн магазина Android ще завземе близо 50 на сто от пазара в рамките на следващите 2 години.

Проучването на Gartner дава скок от 38,5% до 49,2% за Android до края на 2012 година. Това ще означава впечатляващ ръст от над 2 пъти в сравнение с 22,7% през 2010 година.

Що се отнася до операционните системи за смартфони iOS щяла да достигне пик от 19,4% от пазара тази година, но след това щял да настъпи срив до 17,2% през 2015 г.

В същото време Windows Phone ще отбележи стремглаво изкачване от 5,6 на сто до 19,5 на сто за същия период. За BlackBerry пък е предначертан спад от 13.4% до 11.1%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

crus

преди 13 години

Apple....машинка за мангизи/силно имиджова марка/....иновациите и развитие за всички други...A Win Mo 7си е яко пръчка....Андроида е по скоро системата за напред....

25

Xperia X10

преди 13 години

Я да видим разликите между iphone и android1. Андроид е отворена система, всякакви подобрения може да се правят на нея. За сравнение - какво стана с Flash плеъра и Iphone ?2. Android притежава по-голяма свобода за управление на интерфейса и widgets.3. Глупавото заключване към даден оператор на IPhone. При андроид това не съществува.4. Можете ли да си смените батериите на ифоните ?5. Андроид предлага много безплатни апликации, които работят прекрасно. При applestore това го няма.

24

до 18

преди 13 години

Пич, рядко *** си!Нищо лично де, то е от пъпките!iPhone е добър бизнес телефон! А вие ми го сравнявате с Андроид? Андроит е рекламен plug-in на Google! Нищо друго!Аз имам и двете, и ябълка и HTC, единя е на Мтел и един на Глобул. Просто не си сменям iPhone-а с нищо!

fallback