Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Служител на американския Държавен департамент влезе в ролята на цензор и „препоръча” на студентите от факултета по международни отношения към университета Колумбия да се въздържат от дискусии на тема разкритията на сайта WikiLeaks.

Загриженият чиновник, който е възпитаник на същия университет, заявил пред ръководството на учебното заведение, че директни линкове към публикуваните секретни документи и коментари по тяхното съдържание могат да повлияят негативно при бъдещо кандидатстване за работа във федералните институции.

Дискутиране в социални мрежи като Twitter и Facebook може „да постави под въпрос възможността на даден студент да оперира с конфиденциална информация, което е задължително условие за повечето работни места в държавните служби”, се казва още в предупреждението, публикувано и от сайта mashable.com.

Реакцията от Държавния департамент дошла едновременно с внесеното предложение в Конгреса за закон, който дава възможност за съдебно преследване на всеки, публикуващ под каквато и да е форма имената на американски разузнавателни източници.

Говорителят на Департамента Филип Кроули побърза да коментира за медиите, че въпросното предупреждение не е съгласувана официална позиция на ведомството, а лична инициатива. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

...

преди 13 години

Ееее откога чекахме другарите зад океана да покажат истинската си същност!!! Браво другари!!! Да "живей демокрацията"!!!

101

dedo

преди 13 години

Ахаха. Като няма да им дадете да работят с класифицирана информация, вие в тъпия ви федерален департамент ще останете без образовани кадри, те ще си намерят другаде работа! А класифицираното ви инфо ще си го четат я от wiki, я от другаде... То щото подбора на кадри е бил толко сериозен, за това изтекоха над 300к секретни документи!

100

Gaming

преди 13 години

Хахахахахахахаха, еебахти клоуна! Сега всичкото дипломати ще си счупи краката от бързане да се дистанцират от него...

fallback