Снимка: itar-tass.com
fallback

В космоса бе открита супер-гигантска черна дупка, чиято маса превъзхожда тази на слънцето 18 милиарда пъти, съобщиха група астрономи от Япония, Финландия и Турция, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Специалистите смятат, че става дума за най-голямата черна дупка във Вселената.

Нейната маса превъзхожда 6 пъти масата на известните досега нейни посестрими.

Тя е разположена на около 3,5 милиарда светлинни години от Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 14 години

цял ден мога да ви пиша неща за които не сте 4ували и няма да 4уете и видите ако продължавате да 4етете детска литература или пък "Моята първа енциклопедия за космоса" ако искате да знаете нещо пове4е от другите и ако искате да надминете и най - смелите си представи за вселената ме питаите . пишете и коментари и нека тези като мен и теб (които не се интересуват от ограни4ения мирогледглед на "у4ените") се ОБЕДИНИМ !!!

38

BrainStorm

преди 14 години

никой всъщност не може да каже колко стара е вселената !! колко е голяма ? какво има зад неинйните предели (ако има такива) ? как се е зародил животът на земята ! колко други цивилизации като нашата има ? (е има едно уравнение според което е вазможно да има 0ште около 40 000 хил. цив като нашата ) . астрономията е нето4на наука , базирана на предположения !! и ако мислите много започва да ви боли глава ! :-) за това оставете астрономията на тези които си мислят 4е знаят

37

BrainStorm

преди 14 години

а ако искате да прелетите напред в бъдещето трябва да се движите със скорост близка до светлинната !! например ако единият от двама братя близнаци е на земята а другият е в косми4еска совалка движеща се с огромна скорост само след година полет братът в косми4еската совалка ще е в бадещето.и приземяваики се на земята тои ще открие че брат му или е побелял старец или е мъртав от стотици или дори хил години !!

fallback