Снимка: wordpress.com
fallback

Екип от хърватски учени с ръководител академик Мирослав Радман успя за първи път да филмира и обясни съвкупление между бактерии, което е най-първичната форма на полов акт в природата, съобщава печатът в Загреб.

Според изследователите половият орган на мъжката бактерия е 5 пъти по-голям от самата бактерия.

„Създадохме нов метод, с помощта на който показахме в реално време и в индивидуални клетки директното прехвърляне на ДНК от мъжка на женска бактерия и всмукването й от хромозома на женската“, разказва академик Радман пред вестник „Ютарни лист“.

Той добавя, че резултатите от изследването за половия живот на бактериите са били публикувани в авторитетното американско научно списание „Сайънс“.

Според него това проучване е от голямо значение, за да се разбере как бактериите придобиват резистентност към антибиотиците и как безобидни бактерии се превръщат в патогенни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Простак

преди 15 години

Не споря че и в списание като Science може да се публикуват "простотии". Авторът на 23 е прав и никой с биологично образование няма нужда от поучителната му лекция но определено никой интелигентен човек с друга професионална ориентация не би си направил труда да прочете лекциите му.

32

milica

преди 16 години

YAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO STE NAPRAVILI YAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

31

emilia

преди 16 години

nese pravi taka be hora tipi

fallback