Снимка: архив, БГНЕС
fallback

На 3 и 4 юли Ицхак Финци ще влезе в ролята на Дожа на Венеция в две от представленията на „Венецианският търговец“ от Уилям Шекспир на режисьора Явор Гърдев на сцената на Народния театър, съобщиха от трупата.

На сцената той ще си партнира със своя син – Самуел Финци, който изпълнява ролята на Шайлок.

Спектакълът по една от най-популярните шекспирови комедии, преведена специално за постановката в Народния театър от Александър Шурбанов, се занимава с проблемите на религиозната и етническата дискриминация, икономическата власт, културните различия, отношенията между половете и пр., които имат особено остър резонанс в съвременния свят на разделения, неравенства и конфликти.

Екипът на Народния театър се вълнува да посрещне на сцената си обичания от поколения българи актьор Ицхак Финци, който ще замести Владимир Пенев в ролята на Дожа на Венеция единствено в двете представления на „Венецианският търговец“ през юли – последните за сезон 2023/2024, посочиха още от трупата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ПроСоТо

преди 4 дни

отрочето не съм го гледал..Но дъртия Финци си е един ПОСРЕДСТВЕН опортюнист..Лобито го избутваше още при "тато"..Но си беше гола вода..

9

Заложен театър

преди 4 дни

За сефте в постановката вместо търговец и лихвар, в главните роли ще са двама лихвари, които се цакат с лихви и не само!

8

Анонимен

преди 4 дни

Синковеца нали го беше срам, че е от България? Защо се връща?

fallback