Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Най-новото заглавие в афиша на Клуклен театър-София е “И ние играем Ромео и Жулиета”. Враждата между родовете Капулети и Монтеки започва от разправия между двата театрални рода - на драматичния и на кукления. Повече за постановката разказва акрисата Венцислава Асенова в студиото на “България сутрин”.

"Правим го различно, за да можем да го предложим и на децата. "Ромео и Жулиета" е изключително класическа драматична история. Много държим в нашия театър малките зрителите да се запознаят, колкото се може по-рано, с класическите заглавия", каза актрисата.

Асенова влиза в ролята на дойката. По думите ѝ децата от 8-годишна възраст и нагоре трудно влизат в театъра.

Актрисата Диляна Спасова влиза в образа на Жулиета. Казва, че децата проявяват интерес към пиесата. "Може би няма да разберат всичко, но със сигурност ще има лампи, които ще светнат в главата им. Ние сме много доволни от резултата", добави тя.

"Има и много хумор в историята. Режисьорът Стоян Радев успя да направи този експеримент успешен", заяви Спасова пред Bulgaria ON AIR и уточни, че в кукления театър не се правят спектакли само за най-малките, а за всички възрасти - чрез куклата се показва друг свят.

Според Асенова куклите са богатство и по много фин начин карат въображението на човека да расте. Спасова призова и по-големите да влязат в салона заедно с децата, а не да ги остават сами.

"Стараем се да има моменти, както да възрастни, така и за деца", обясни Спасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

мнение

преди 4 седмици

Редовно ходим там да гледаме спектакли с децата ни на 8 и 14години. Бяхме на премиерата цяла тумба със съседите ни, представлението е страхотно! Отидете, няма да съжалявате, уникални актьори и много смях без финала, но пък там те хваща за гърлото!

2

Отговор!

преди 4 седмици

Спектакълът е СУПЕР! Не е дълъг, за деца и младежи от 10г до 18гг, в смисъл че все пак не е за предучилищна възраст! С много хумор , но има няколко момента, които са сърцераздирателни в пиесата!!! Отидете, гледайте, страхотно решение и изпълнение на целият екип на Ромео и Жулиета! Препоръчвам с две ръце!

1

Ze nigmar

преди 4 седмици

Къде е мацката?...:)))

fallback