Снимка: БГНЕС

Протест с искане за повече пари за култура събра служители на общинските театри у нас.

„Събрахме се от четирите общински театъра, за да изразим несъгласието си с онези, които решават да гласуват против бюджета на София.

Още по темата
В този бюджет освен за градски транспорт, освен за болници и общински училища, има бюджет и за театрите“, коментира пред bTV председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

„Ако бюджетът не бъде приет, ще сме достатъчно креативни, за да измислим какво да се случи след това. Ще убедя всички колеги от държавните театри в София да подкрепят колегите си и да затворим процесите в театралните зали на столицата за известно време. Това са мерки, които ще обмисляме във времето. Призовавам общинските съветници да не си правят сметки без нас“, коментира актьорът.

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 седмица

Гербаджийския мазник и той е впрегнат да плаши с нещо... И на кой му пука ако затворите театрите бе? Освен това има и частни театри, по скоро на вас ще ви пресъхне кранчето за пиячка

22

Анонимен

преди 1 седмица

Алоо , Мутаф , защо чакате на държавата , нали сте СВОБОДНА ПРОФЕСИЯ , ГОЛЯМО РЕВАНЕ ЗА ТОВА , А СЕГА , ДАЙТЕ НИ ПАРИ .... Айде бегай бРъзо !

21

Анонимен

преди 1 седмица

да освен това мисля че младите актьори и актьорки трябва да почват от 2к заплата поне