Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Стартът на театралния сезон на Народен театър "Иван Вазов" тръгва с 257 звезди, носещи имената на актьорите, играещи на неговите сцени.

 А днес точно по тази "Алея на славата" ще премине и трупата му, като от 13 септември започва  и програмата от "Театър пред театъра". Първата постановка, която ще се играе, е "Смехът е разрешен" с музиката на Нели Петкова.

"Спектаклите на открито ще бъдат посветени на Вазов", каза пред Нова тв директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин и допълни, че тези звезди са подарък за всички, които работят в театъра - тоест и за хората, които стоят зад сцената.

"В наградите, които сме получавали за цялостно представление, екипът се обръща с благодарност към всеки, защото и хората зад завесата са особено важни и винаги сме били добронамерени към тях", допълни той.

Мариус Донкин коментира и ситуацията с противоепидемичните мерки във връзка с COVID-ситуацията у нас.  "Болезнено пристъпвам към този въпрос. Интуитивно имам усещането, че няма да попаднем в този капан, в който сме били".

Според него, трябва да има сериозен контрол. "Не сме в състояние като органи да проверяваме сертификата за ваксиниране. Държавата трябва да осигури представител на РЗИ, който да проверява подобно нещо".

Мариус Донкин вече е направил и предложение как да работи театъра, според което партерът да бъде само за ваксинирани, а балконите, за тези, които не са ваксинирани и където да се спазва през място разстояние.

Към момента голяма част - около 60% от актьорите в театъра са ваксинирани и част от тях са преболедували.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар