Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Държавният глава Румен Радев поздрави българските творци и всички съпричастни към магията на театралното изкуство по случай Международния ден на театъра.

Oще по темата

"И в най-тежки времена творческият дух е неподвластен на ограничения и забрани, продължава да буди разума и да носи надежда на обществото ни", заявява Румен Радев, цитиран от пресцентъра на президентството.

По думите му театърът ще продължи да вълнува, възпитава, провокира и сближава, докато има своите талантливи лица и вярната си публика. Затова отговорност на институциите е да не допускат последиците от кризата да задушават театралната общност в България.

"За втора поредна година театралните сцени посрещат празничния ден затворени. Повече от всякога актьорите и зрителите очакват възраждането на културния живот и нови срещи в храмовете на театралното изкуство, които българското общество умее да създава и цени", подчертава президентът Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

ПроСоТо

преди 3 години

До Чебурашка73Сега се сетих нещо,кукло:-"Повиквателната" със "заглавие":++++++++++СКРЪБНА ВЕСТ++++++++Се подава НА ВСЕКИ от джоба!Това е ПЪРВОТО съобщение,което всеки новороден получава!А датата е "заличена",за да може съществото да не изпадне в депресия.И да изживее живота си така,както му е отреден...Същото важи и за теб!..-Когато "утре" заскимтиш пред вратата на химиотерапията ще разбереш,но ще бъде късно...за сега просто изливаш злобата си../надявам се да е само тук../

93

Анонимен

преди 3 години

Час по български и литература за трети клас. Учителката пита:- Деца, дайте пример за поговорката "На всяка манджа мерудия"!Иванчо:- Румен Радев

92

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен106Ти по себе си ли съдиш? Ако се съди по неграмогно написания ти пост,да ,*** си.

fallback