Снимка: БГНЕС
fallback

Татяна Лолова ще получи посмъртно награда "Икар" за цялостно творчество, съобщи председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев пред Нова телевизия.

Номинациите ще бъдат обявени официално тази събота.

Oще по темата

Планирано е било наградата да бъде връчена на великата актриса.

Предстои да бъде гласувано тя да й бъде присъдена, въпреки кончината й.

Новината за смъртта на голямата българска актриса дойде днес. Тя почина вследствие на мозъчносъдово заболяване минути след 21 часа на 22 март 2021 г., съобщиха от "Пирогов".

87-годишната звезда на българските театър и кино е постъпила за лечение в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" на 6 март 2021 с COVID-19.

Коронавирусната инфекция е преодоляна бързо, но последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система са пряката причина за смъртта, съобщиха от болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

"Присъда посмъртно"? Още в началното училището децата се учат да си проверяват написаното след диктовка. Камелия не ми изглежда като дете в 4-ти клас. Поради това, изводът може да е само един: днешните журналисти са функционално неграмотни.Неслучайно цялата ни държава е на това дередже - ситуацията повсеместно е "куче влачи рейс".

16

Щерю

преди 3 години

Татяна Лолова е записала много хубава песен-послание в дует с Орлин Горанов - преди около месец...

15

Спеца

преди 3 години

Не Ви ли е срам господин Мутафчиев!Вместо да доставите радост преживе , ще кичите ковчега и с Вашите съмнителни награди!

fallback