Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Днес изпращаме големият български актьор Филип Трифонов, който почина на 73 години на Богоявление. В храм паметник "Свети Седмочисленици" се събраха негови роднини, приятели и почитатели.
Още по темата

Любимец на поколения българи с многобройните си театрални и филмови участия, той стана известен с ролята си в "Момчето си отива", където партнира на Невена Коканова. Гледали сме го и в "Адио Рио","Преброяване на дивите зайци", "Оркестър без име"...

"Чувството му за хумор беше по-голямо от инстинкта му за самосъхранение. - отбеляза пред БНТ неговият приятел и колега Николай Гунтеров - Мисля си, че когато е починал в първия момент е направил жест, с който  си е потърсил паспорта и си е помислил дали не си е забравил ключовете. Само че той нямаше нужда от паспорт, защото всички го познаваха.

И нямаше нужда от ключове, защото всички сърца бяха отворени за него. И въпреки че от Министерството на културата не го уважаваха, съм сигурен, че в Министерството на безсмъртието са го приели с един единствен документ без входящ номер - с таланта му.

Всяка вечер, когато играехме заедно, нашият спектакъл започваше с изречението: Драги зрители, добре дошли в Естествен театър. Разликата между естествения и изкуствения театър се намира в това, че естественият не се харесва на естетите, а изкуственият на изкуствоведите. Фипо, ще те помоля отгоре понякога да подаваш някоя реплика, за да не бъде скучно тук - долу! ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар