Снимка: bgonair.bg

Провокативен плакат на актьора Деян Донков за постановката "Калигула" в Народния театър "Иван Вазов" предизвика бурни коментари в социалните мрежи.

"Щом плакатът е публикуван на сайта на Народния театър, значи е одобрен. Самото изкуство би трябвало да е провокация", коментира зам.-директорът на Народния театър Цветан Николов в "България сутрин".

Според него става дума за естетически издържана голота и няма място за кич.

"Тук има нещо, което е извън просто голото. Търсеният ефект вече е намерен, щом сме тук и разговаряме за плаката", каза още Цветан Николов и добави, че всички билети за постановката на 27 октомври вече са разпродадени.

Рекламистът Камен Кирилов е на мнение, че границите са единствено в нашите глави. Той посочи, че има закон за натрупване на количествените показатели, които водят до качествени изменения. Според Кирилов това обикновено се изчислява в чисто материални стойности, но трябва да го прилагаме към абстрактните неща.

"Да имаме голо тяло от емблемата на българската култура... не виждам кой знае каква провокация. Предизвикателството е във висшето майсторство и големия резултат, който е постигнал този плакат", убеден е Кирилов.

"Целта на рекламата е да продава. Тук виждаме един прекрасен резултат. Работата на рекламата е да докара хората пред касата. Виждаме един перфектно изпълнен портрет", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase