Жители на Стара Загора се оплакват от постоянно присъствие на проститутки и сутеньори в емблематичен парк в града. От общината предприемат допълнителни мерки, за да се справят с проблема, който е от години наред.

Оказва се, че няма закон, по който жриците на любовта могат да бъдат санкционирани, защото няма забрана да стоят на обществено място. Това може да стане единствено, ако нарушават обществения ред.

Очаква се с присъствието на физическа охрана, проблемът в Станционната градина, който е от години, да бъде решен. Самият парк бе изцяло ремонтиран преди няколко години и е любимо място за старозагорци, но в тъмните часове на деня е избягван.

"След като има проблем, за който нашите съграждани сигнализират, не можем да се оправдаваме с това, че закон няма. Опитваме се да решаваме проблемите с ресурса и възможностите, с които разполагаме към днешна дата. Предприемаме нови мерки за сключване на договор с частна охранителна фирма, която физически ще може да поеме цялото денонощие и да има присъствие на охранители, които във взаимодействие с полиция, да решат този проблем за Стара Загора", заяви секретарят на община Стара Загора Николай Диков.

Вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase