Снимка: Istock
fallback

Външният вид е не само начин, по който да подчертаем индивидуалността си, но и чрез него целим да правим положително впечатление. Въпреки това дори и най-опитните модни експерти понякога допускат малки грешки, които могат да подкопаят визията. Без значение дали това се отнася до неподходящо комбиниране на цветове, избор на дрехи, които не отговарят на формата на тялото или дори неправилни аксесоари, тези „препъникамъчета“ са лесно преодолими при избора на облекло.

Представяме ви 5 модни грешки, които да избягвате, за да изглеждате винаги стилни:

Неподходящата комбинация на цветове

Без съмнение неправилното съчетаване на цветовете е една от най-честите модни грешки. Фокусирането върху отделен артикул, без да се съобрази комбинацията от нюанси, може да наруши хармонията на визията и да направи облеклото да не изглежда стилно и естетично. Ето защо не всичко, което има бляскав и колоритен вид може да се впише в гардероба ви.

Например прекаляването с крещящи и ярки тонове може да доведе до визуална липса на моден усет при съчетаването на облекло. Когато не сте сигурни как да съчетавате дрехите си, е добра алтернатива да вземете това решение на база така нареченото „цветово колело“ с допълващи се цветове.

Ако желаете да изглеждате още по-стилни, монохромните артикули, които включват тоновете от един и същ цвят, също са добър вариант. Така ще придадете класа и изисканост на външния си вид.

Придържайте се към 3 основни цвята при избора си на тоалет и се стремете те да бъдат в хармония. По този начин определено ще впечатлите с визията си.

Пренебрегване на формата на тялото

Друга често допускана модна грешка е пренебрегването на формата на тялото при избора на облекло. Това, че някои дрехи се определят като „универсални“ далеч не означава, че подхождат на всеки тип фигура. Поради това пренебрегването на пропорциите на тялото може да доведе до неподходящо съобразена визия.

Необходимо е да преценявате дрехите, които подчертават най-добрите черти на фигурата ви и да подбирате такива артикули, които „крият“ зоните от него, върху които не желаете да акцентирате.

Източник: 5 модни грешки, които да избягвате, за да изглеждате винаги стилни 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Трифон-стар мераклия

преди 4 часа

Ако сте с поднормено тегло, не си показвайте смело краката, с пола като на ученичка, дори да са дълги.

fallback