Снимка: БГНЕС
fallback

Таксиметрови шофьори готвят протести в шест града с искане за справедлива присъда за извършителите на въоръжен грабеж и опит за убийство на техния колега Апостол Вълчев от Ямбол.

Това обявиха на своята фейсбук страница от Националния таксиметров синдикат, пише БТА.

Очаква се между 8:00 и 10:00 часа в петък - 25 октомври, те да излязат пред съдебните палати в София, Ямбол, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Враца.

На 25 октомври Върховният касационен съд за трети път ще гледа делото за нападението над таксиметровия шофьор. То все още не е приключило, като до момента премина по няколко пъти през различни инстанции, заради обжалвания и от двете страни.

Няколко пъти бяха организирани протести в София и в Ямбол от таксиметровите шофьори.Преди седем години (на 11 декември 2017) Апостол Вълчев бе прострелян от двама ученици, след като се отзовава на поръчка край ямболското село Дражево.

Те го нападат с въздушна пушка, преправена в огнестрелно оръжие, газов пистолет и нож, за да му отнемат 52 лева оборот. Таксиметровият шофьор претърпя серия животоспасяващи операции.

Първоначално Окръжен съд-Ямбол призна за виновни подсъдимите в извършването на опит за грабеж, придружен с опит за убийство. На Костадин Стоянов бе наложено наказание шест години „лишаване от свобода“, а на Симеон Димитров - 16 години затвор.

Двамата обжалваха и Апелативен съд-Бургас намали присъдите им - на Симеон Димитров на 15 години „лишаване от свобода“, а на Костадин Стоянов - на две години и четири месеца, като деянието бе преквалифицирано в опит за грабеж, придружен със средна телесна повреда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Понеделник

преди 1 час

До Неделя. Всичкото кълне да се върне при теб и да си остане при теб само. То не е за мен. Каквото си си нарекъл на теб да дойде! Не е за никой друг.

12

Анонимен

преди 2 часа

От статията се разбира че двама закоравели престъпника решили да убият човек за 50 лв. Освен че решили го и планирали.Взели си няколко вида оръжие издебнали го и само това че са с две леви ръце а понякога българските доктори са направо магьосници спасило човекът. И съдът вместо да ги закопае на единя му дават 3 год затвор.

11

Анонимен

преди 2 часа

"""справедливост за убития Апостол Вълчев и "таксиметровият шофьор претърпя серия животоспасяващи операции." ----- От статията не се разбира, такси драйвъра жив ли е или напротив?!

fallback