Снимка: БГНЕС

Неравности по пътя по всяка вероятност са основната причина за смъртта на 16-годишно дете, което почина след падане от е-тротинетка в Плевен.

По първоначални данни инцидентът е настъпил заради ремонтни дейности на пътя на ВиК мрежата в града.

В града напоследък зачестяват инцидентите с тротинетки, като пет са случаите само през последните два дни. МВР разбира за инцидента на следващия ден, чак когато състоянието на момчето се влошава.

„Изказвам съболезнования на близките на починалото момче. Това е изкоп по повод ВиК присъединяване към новострояща се сграда в града. Изкопът е извършен на 22 август, на асфалтовата настилка. Било все още на ниво трошен камък за запълване на изкопа, не е бил положен асфалт. Не сме били информирани за извършване на тази строителна дейност и не сме извършили организация на движението и обезопасяване на участъка”, коментира пред Нова тв кметът на Плевен д-р Васил Христов.

Зам.-кметът в ресор „Обществен ред и сигурност“ Лидия Петкова обясни, че от месец юни насам, в града се провежда специализирана акция срещу нерегламентираното движение на електрически тротинетки. „Искахме да информираме всички деца и ученици за опасността от придвижването с такива превозни средства. Издадоха се указателни табели, направихме медийна компания, чрез която да обясним къде могат да бъдат карани тези тротинетки”, посочи още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase