Снимка БГНЕС, архив

Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Сигналът за катастрофата е получен малко след 14:00 часа.

Тир "Волво", управляван от 54-годишен мъж от Шумен, се движил от село Веселина. При навлизането на главния път е отнел предимството на движещата се от Варна в посока Русе кола "Мерцедес", шофирана от 43-годишен мъж от Букурещ. Колата се ударила в предната лява част на камиона.

При сблъсъка е пострадало возещото се в колата румънско семейсто. Шофьорът е настанен в Хирургичното отделение на разградската болница с фрактура на десен крак. Возещата се на предната седалка 28-годишна жена е настанена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) с фрактура на дясно бедро и временна опасност за живота.

Две от возещите се на задната седалка деца, на девет и на седем години, са оставени под наблюдение в Хирургичното отделение на болницата. Най-тежко пострадало е 11-годишното момиче. То е настанено в ОАИЛ с опасност за живота, посочи Георгиева.

Пробите на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая се води досъдебно производство, допълни говорителят на ОД на МВР в Разград, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase