Снимка: БГНЕС
fallback

Нови дигитални устройства (PDA) за продажба на билети  във влаковете въвежда БДЖ. Те ще са по най-натоварените направления София - Бургас - София и София - Варна - София.

С тази стъпка ще бъдат преустановени случаите на дублиране на билети със запазено място, тъй като PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, с която работят и всички гари в страната, съобщиха от дружеството.

Електронното издаване на билети чрез дигиталните устройства значително улеснява превозния персонал, тъй като билетът се отпечатва автоматично само с натискането на няколко бутона, допълва БНТ.

Паралелно с това се увеличава и отчетността чрез предоставяне на данни в реално време директно в системата за извършените продажби. С новите устройства ще се увеличи и контролът на закупените билети онлайн, които ще се проверяват на място във влака.

Въвеждането на електронно издаване на билети е част от мерките за подобряване и надграждане на функционалностите на билетоиздаващата система на дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

Най- провалената държавна фирма, която третира хората като животни. Нищо цивилизовано няма в БДЖ. Докога ще рекламирате едно съсипано дружество? Който е ползвал влак, после е съжалявал горчиво.

7

Общ работник

преди 1 месец

Дигиталното устройство ще знае ли ако при композирането не са стигнали вагоните и са закачили 4 вместо 5 вагона, примерно?

6

Анонимен

преди 1 месец

Не само, но са и с промоция: Ще пътувате 2 пъти по-дълго на същата цена.

fallback