Снимка БГНЕС
fallback

Униформени служители на реда са иззели казан и цялото количество ракия в него от дома на 80-годишен пенсионер във Вършец. От полицията уточняват, че производството е незаконно и трябва да бъде отнето.

В курортното градче са категорични, че подобни нахлувания на МВР по домовете се случват най-често по сигнали на съседи. Въпросният донос за не повече от десетина кила ракия също получен през телефонно обаждане на тел. 112, а от полицията били длъжни да проверят сигнала.

Когато отишли в двора на стареца служителите на реда действително открили казан, в който се вари ракия. Той бил поставен в масивна тухлена постройка.

"80-годишният собственик, с помощта на съоръжение, изварява етилов алкохол. В кофа са открити 4 литра етилов алкохол.  Ракията и казана са иззети. За случая са уведомени контролни органи от агенция "Митници", които са извършили проверка и са съставили протокол за оставени на съхранение веществени доказателства. По случая е образувана преписка", съобщиха официално от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

ееех деде! Деде!

преди 1 месец

добрият съсед ще иде и каже на дедето - деде, ако дойде полицията ще ти отнемат казаните и кофите, ще те дадът на данъчните а и може да те осъдят, Лошият съсед ще си трае и чака да види на живо сеира, а подлият, гаднярът, предателят - ще се обади анонимно, даде адреса, името, двора, плевнята и в коя одая дедето пече неговите 15на литра ракиджос. При цена 5 лв/л, е трябвало да плати 30на лева данък. . .Байдън непечеше, непродаваше нито пиеше ракия. в Щатите кой ще пече 5л ракия? Смешно. Бизнес!

153

ndndnd

преди 1 месец

ракията конфискуват,ама дрогата не...после що така или иначе им викали

152

Анонимен

преди 1 месец

Дядото няма право да вари ракия незаконно. Точка. Закона трябва да е НАД всеки.

fallback