Снимка: БГНЕС
fallback

Самоотвержени младежи от село Воден се впускат да помагат на съселяните си в огнения ад, пленил ямболското село от два дни, предаде БГНЕС.

Външен басейн в една от вилите във Воден бе използван като спасителен план за потушаване на огъня.

Собственикът на имота, уважаван лекар от селото, е дал разрешението местните да влязат в двора, да вземат бензиновата помпа, пожарогасители, кофи и да изпомпят водата от басейна, за да гасят пламъците.

С камъни младежите счупиха катинара, за да минават по-лесно през портата. После склони от ореха в края на двора направиха бариера, за да не прехвърлят пламъците двора на вилата.

Най-малко 35 са къщите, които изгоряха във Воден. Друга критична точка в страната е пловдивското село Отец Паисиево, където по-рано днес беше служебният премиер, заедно с министрите на вътрешните работи и на социалните дейности.

Там стана ясно, че пострадалите при пожарите в страната ще получат по 1578 лв. първоначална помощ. Парите ще бъдат изплатени веднага след подаването на молби в Агенция "Социално подпомагане".

Отделно от това пострадалите при пожарите могат да подадат документи и пред общината за помощ от 2500 лв. по фонд "Социална закрила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 месец

Въпросите за таози провал с пожарите трябва да се отправят към Борисов, Пеевски, Галвчев и Калин Стоянов

32

Кравар текезесар

преди 1 месец

Да се направи разследване, и който има у мазето буркани с компоти - на съд! Това са виновните ганюювци за пожарите!

31

Барон Мюнхаузен

преди 1 месец

На *** сега са му виновни ,украинците че някакви безмозъчни подпалват горите с цел изсичане ...вместо да търсят извършителите на палежа и да ги хвърлят в огъня (справедливо наказание),те обвиняват украинци и европейци все едно те са запалили пожарите....не ***,докато си мълчиш,ще е така!Хващате мародера,наказвате го и така решаваме проблема(следващия ще се замисли дали да пали)!!!

fallback