Тежката катастрофа край великотърновското село Кесарево завърши с двама загинали, а във Велико Търново таксиметрови шофьори организираха спонтанен протест.

В таксиметрова кола пътували 66-годишният шофьор и брат му, които отивали за риба, когато върху тях връхлетял мощен автомобил. Водачът му е 17-годишен и без книжка. Двамата братя загинали на място, а младежът е откаран във великотърновската болница със счупени крайници.

Още по темата
Зверската катастрофа край Кесарево, на пътя София - Варна, е станала около 3:30 часа сутринта.

Десетки колеги на загиналия таксиметров шофьор блокираха по обяд центъра на Велико Търново. Те поискаха мерки за безопасност на пътя и спазване на законите.

"Искаме по-голям контрол да има по малките населени места. Това село е с 200 човека, някой друг го е знаел, че кара без книжка на 17 години. Да се вземе някаква превенция по малките населени места. Излизаме сутрин, не знаем дали ще се приберем. Просто искаме да разберем някаква информация от органите на МВР, какво се случва от тук нататък. Какво ще се случва с превенцията за малките населени места? Взети ли са му всички проби надлежно по реда", коментира таксиметровият шофьор Румен Дичев.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна, по случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Непълнолетният шофьор  е привлечен като обвиняем, задържан е за 48 часа, намира се под охрана в лечебното заведение.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase