Снимка БГНЕС

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, внесе в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание срещу 56-годишния М.Г. по дело за домашно насилие.

Обвиняемият живеел в с. Гега, община Петрич, в къщата на родителите си. Той не работел, често употребявал с алкохол, проявявал агресия към тях. На 1 септември 2023, на рождения ден на баща си, мъжът го пребил с метален прът. Майка му подала сигнал на телефон за спешни случаи 112.

На място пристигнали полицейски служители и екип на спешна медицинска помощ. Извършителят бил задържан и привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда при условията на домашно насилие.

По делото е била извършена съдебномедицинска експертиза, която установила контузия и разкъсно-контузна рана в областта на подбедрицата.

От становището на вещото лице, изготвило съдебнопсихиатричната експертиза, е видно, че обвиняемият страда от разстройство вследствие употреба на алкохол със синдром на зависимост. Препоръчано е принудително лечение в психиатрично отделение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase