Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме многобройни сигнали за образувани незаконни сметища из цялата страна. Това положение е недопустимо, особено заради жегите през последния месец- смрад, зарази и гризачи е резултат от това неглижиране от отговорните органи.

Ето какво ни писа наш потребител от столичния район „Младост“:

"В двата края на блока се образуваха две постоянни сметища, които особено през летния сезон провокират гнилостни процеси. Считам за недопустимо при наличие на такса смет да се движим сред боклуци и дишаме отровни изпарения. И в двата края има паркинги и гледката е отблъскваща. Контейнерите за боклук са стари, въпреки че в публичното пространство бе оповестено, че са подменени с нови съвременни такива. В допълнение два от тях са поставени на уличното платно на десен завой и са предпоставка за сблъсък между автомобилите, поради липса на видимост.

Наясно сме, че има съкварталци, за които е по лесно да си метнат големите отпадъци в тревните площи, но сигнализирам за да бъдат предприети действия за почистване и оптимизиране локацията на контейнерите за боклук. Странното е, че са в близост до близката секция на ГЕРБ, около която пространството бе облагородено, но за боклуците и дупките-кратери в съседство не е помислено.“

Мизерия около сметосъбиращите съдове тормози хората в район „Красно село“. „Около контейнера за смет до детската ясла на ул. "Болаир" е много мръсно. Сметопочистващата фирма изхвърля контейнера и си заминава. Жените, които метат улицата, обръщат глава на другата страна и се правят, че не виждат мръсотия“, пише в сигнала.

Не по-различно е положението около контейнери в район „Одесос“, град Варна: „Не се извозват редовно и около тях е затрупано с отпадъци. Моля да предприемете мерки за подобряване на почистването и да санкционирате отговорните за това фирми“.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Общ преглед

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase