Снимка: БГНЕС
fallback

Национален протест затвори главния път Русе-София, край Плевен, съобщава БГНЕС.

Движението блокираха десетки производители на енергия от цялата страна.

Хората са против нововъведената методика за определяне на цените на балансиращата електрическа енергия. Според тях "тя обрича сектора на фалит и застрашава финансовата сигурност на пазара, както и цялата енергийна система".

Протестиращите се надяват на консенсус с Комисията за енергийно и водно регулиране. В противен случай се заканиха, че протестите ще продължат пред сградата на КЕВР в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Митака

преди 4 дни

Паметник на Иван Иванов шефа на КЕВР! Смята и върти докато го изкара така, че да няма увеличение на цената на тока.Това е изборът - или тройна цена на тока или такси от фотоволтаиците.Аз избирам цената на тока да си остане, аз мога и без фотоволтаиции. Те и да фалират панелите ще си останат. Гърция ще ни залее с евтин ток от фотоволтаици ако трябва.Дано оцеллее Иван Иванов

15

Анонимен

преди 4 дни

Вероятно е така: Хората мислеха че със зелената енергия ще печелят и забогатеят, бяха в надпревара кой колко ще притежава перки и панелки и то с евро пари. Вероятно както казват: зеленото е в името на климата, /не за печалбарство/, а за новото бъдеще на хора и природа. Е поне са евро пари вложили, а не лични средства.

14

ЕЛЕКТРОХОЛД

преди 4 дни

В цялата ситуация прецакани са производителите от ФЕЦ и крайните потребители. От едните Електрохолд изкупува на безценица. На другие продава скъпо и увеличава цените. Електрохолд винаги печели, всички други губят.

fallback