Снимка: Helpbook

Многобройни са постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info относно нарушения от всякакво естество от страна на търговски обекти. Писаха ни от Благоевград по повод новоизграден хранителен магазин. Ето какво разказва нашият потребител:

"Магазинът от няколко месеца има нов собственик, който го превърна в свърталище на множество невъзпитани и "опасни" за обществото хора. Бяха поставени маси със столове, телевизор и вендинг машина, в която безцеремонно се зарежда алкохол (бира) и непълнолетни лица имат достъп до нея денонощно и неконтролируемо.

Тълпите, които се събират пред магазина, са в нетрезво състояние, пикаят наоколо (посред бял ден) и представляват опасност за момичетата и жените наоколо.

Цените и качеството на стоките в магазина също са без контрол. Но най-важното в случая е, че не е редно алкохол да се продава от вендинг автомат, както и спокойствието на гражданите да бива нарушавано от множеството викове, неконтролируемото държание на пияни мъже и използването на тревните площи за градска тоалетна!

Надявам се случаят да бъде проверен и да се предприемат съответните мерки", пише в сигнала.

В търговска верига във Варна били забелязани бутилки с отлепени бандероли и недобре завити капачки. Също така редовно има объркване с поставянето на етикети, заради което потребителите са поставени в заблуждение, тъй като едва на касата разбират, че цената на артикулите е съвсем различна. (Целият сигнал - тук)

В Пловдив пък бил закупен козунак, който се оказал мухлясал при консумацията му, въпреки че още бил в срок на годност.

В софийски хранителен магазин пък редовно продават сладкарски изделия с отдавна изтекъл срок на годност.

Наша потребителка споделя на какво се натъкнала в известна марка салам: "Докато правех сандвич на мъжа ми, забелязах метално парче в едно от резанчетата. Това е недопустимо! Ако го бях дала на него или на детето ми?", пита тя в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase