Снимка: БГНЕС

Сигнали за нечовешка жега в градския транспорт изпращат жителите на Пловдив до общината. Жена, пътуваща по линия 93, е използвала термометър, за да измери високата температура от 48,2 градуса в автобуса.

Темата за нетърпимата жега е наболял проблем в градския трaнспорт, съобщават за Нова от община Пловдив. Кметът Костадин Димитров допълва, че общината е на ръба да прекрати договора с някои фирми превозвачи, които обслужват линиите.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има. Само за онзи ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”, коментира зам.-кметът по транспортната политика на община Пловдив Савина Петкова.

Тя допълни, че в повечето от проверените автобуси фабрично няма климатизация, което е задължително условиe за градския транспорт. Петкова споделя още, че миналата година фирмата е глобена с над 30 хиляи лева отново поради тази призина.

Тя посочи, че гражданите подават сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем поради факта, че няма общински превозвач. Изпълнителите на услугата са само частни. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите и към онзи момент превозните средства са отговаряли на условията”, заяви Петкова.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase