Снимка: БГНЕС

Ремонтът, който тече от няколко дни по пътя от Сарафово към Бургас, предизвика недоволство от страна на туристическия бранш. По отсечката минава целия трафик към Бургас от курортите на север, включително и от Слънчев бряг. Ремонтът предизвиква задръствания и недоволство от страна на туристи и хотелиери.

От туристическия бранш наричат ремонта “изненадващ” и според тях ще попречи на желаещите да стигнат до морето, защото се образуват големи задръствания.

"Тази кратка отсечка от 10 км не беше лоша. Да би трябвало да се поправя, но това може да се направи по всяко време на годината. Да, хубаво е да има нови неща, но трябва да се съобразяват, че ние сме туристическа дестинация”, заяви пред БНТ Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

"Големи задръствания, големи то е ясно и вместо да вървят към Слънчев бряг и Бургас, завиват и отиват към Гърция, това ще се случи. Предлагаме да се преосмисли това решение, да се спре за известно време. Не е беда. Вие сами го виждате, че там е добро. Да мине сезона и да започват да правят каквото трябва да се направи", допълни Налбантов.

От община Бургас от своя страна казват, че са започнали ремонта веднага след като са получили финансиране и се надяват до края на юни всичко да е готово. "Трафикът тук е целогодишен за работещите в и извън Бургас", подчерта Димитър Бакалов - началник дирекция "Строителство" към община Бургас.

"Създадена е организация, като е определен постоянен пост за регулиране и подпомагане на движението. Искам да посоча, че съществуват алтернативни маршрути, които отново довеждат до центъра на Бургас", каза гл. инспектор Пламен Николов, началник на „Пътна полиция“ – Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase