Снимка: Pixabay
fallback

Българският лекарски съюз отдавна сигнализира, че има недостиг на медицински кадри в цялата страна, независимо каква специалност са или на какво ниво работят. При общопрактикуващите лекари липсата на кадри достига до критични нива, алармира д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на УС на БЛС.

Личните лекари намаляват драстично, основната група е над 50+ години и все още работят. Това означава, че след няколко години, когато тези лекари се пенсионират, проблемът още повече ще се изостри.

"Общопрактикуващите лекари са много неравномерно разпределени на територията на страната - има населени места, където е почти невъзможно да се намери личен лекар и то не защото не желае, а защото не може да се клонира. От всичко това има много негативни последствия, за които ние отдавна сигнализираме", добави д-р Брънзалов.

По думите му, най-малко лични лекари има в област Търговище - 51, в област Кърджали те са 69, във Видин - 80, в София са 864.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Ами...

преди 1 седмица

....викай и жена си , бе да си лежите в болницата за без пари......така и бибитките ше са ти безплатни!

53

СМЕХ...

преди 1 седмица

....Е...ЗНАЧИ СИ МОЖЕТЕ И БЕЗ ЛЕКАРИ....ХА,ХА,ХАААА.....ВИКАЙТЕ ВРАЧКИ ТОГАВА!

52

52

преди 1 седмица

До СМЕХ...Е какво му беше лошото. Спиш си в собствените чаршафи и дишаш с твоята си възглавница. И сега си носим чаши, лъжици, тоалетна хартия и молиштнякоя санитарки да ти помогне за личния тоалет, ама срещу кеш.

fallback