Снимка: БГНЕС

Километрични опашки от автомобили, автобуси и тежкотоварни камиони затрудняват преминаването през граничния пункт край Дуранкулак, област Добрич. Четирикилометрова е опашката от камиони и на границата с Румъния при Кардам.

Двата гранични пункта работят с пълния си капацитет, но не успяват да се справят с увеличения през летния туристически сезон поток от превозни средства.

Между два и три километра е опашката от превозни средства преди ГКПП Дуранкулак, с предимство се пропускат автобусите и леките автомобили. Изчакването за тежкотоварните камиони отнема повече от 48 часа, споделиха шофьори.

От Гранична полиция посочиха за БНР, че от началото на месец юни трафикът на автобуси е увеличен с 230 в сравнение със същия период миналата година. Оттам допълват, че ремонтът при Русе пренасочва част от трафика през Дуранкулак, където инфраструктурата не е предвидена за такъв капацитет.

От ОД МВР Добрич информират, че са изпратени полицейски екипи, които да регулират движението. Забавянето е допълнително и заради проверките на пътниците в автобуси от страни, извън Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase