Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Пожар е избухнал в Университетската болница за активно лечение (УМБАЛ) "Свети Георги" в Пловдив.

Огънят е пламнал в една от стаите за почивка на санитарите на 11-ия етаж във Втора хирургия.

Към мястото са били насочени 10 екипа и автомеханична стълба, тъй като по първоначална информация е съобщено за задимяване от 6-ия до 11-ия етаж.

Персоналът на болницата е успял с изключителна експедитивност да евакуира 23-има пациенти.

Огнеборците са открили огъня в една-единствена стая, предвидена за отдих на санитарите. Пламъците по всяка вероятност са тръгнали от запалено легло в тази стая, предаде БНТ.

Предполага се, че е възможно да са вследствие на нерегламентирано тютюнопушене. Огънят е бил потушен много бързо, за по-малко от 30 минути.

Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 седмици

Преди 2 седмици отново имаше пожар там..Какво се случва?

2

Дядо Соци

преди 2 седмици

Това не е стая за почивка , а пушалня .Някой е заспал с цигара в уста в леглото.Във всички болници има такива скрити местенца за пушене.

1

malgiorno a tutti

преди 2 седмици

'Али не са практикували "цигарка + кайве" пауза и забравяйки неугасен фас, нещо се е подпалило... Знаем ги такива "стаи за почивка", в почти всички клиники и отделения към големите болници има по една такава "тайна" импровизирана пушалня :). В една определена болница (няма да кажа коя), в поне две клиники там като мине 2pm и сутрешната смяна свърши, се вадят уискитата и се разлива в "тайните" стайчета, "за след работа" :).

fallback