Снимка: БГНЕС

Момиченце на две години избяга от детска градина “Иглика” в Бургас. Днес е било първото посещение на детето в градината. За инцидента се разбира от пост в социалните мрежи на жената, която го е намерила.

Тя твърди, че е минавала през градината, когато е видяла момиенцето да плаче. Било е уплашено и е треперило. Жената веднага го е върнала в детската градина.
 
Директорката на детска градина "Иглика" Стоянка Атанасова заяви за БНТ, че не е ясно дали малкото момиченце наистина е излязло извън двора на градината.

В същото време входната врата на детската градина вече е била отключена  Директорката допълни още, че не е била уведомена от своя служител за инцидента. Всичко се е случило в рамките на около 5 минути.

Тя е категорична, че от утре отговорният служител няма да бъде на работа в детската градина. "Грешката, която колежката е допуснала, че влизайки в павилиона е трябвало да заключи входната врата", обобщи директорката Стоянка Атанасова.

По думите на директорката майката на избягалото момиченце е казала, че то има навик на излиза извън двора на къщата, в която живеели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase