Тази година 23 плажа, сред които и едно яхтено пристанище, ще бъдат със "Син флаг". Това означава, че те гарантирано отговарят на критериите за чиста морска вода, безопасност, екологичност и удобства за почиващите.

Разположен в спокоен залив и покрит с фин златист пясък, плаж Слънчев ден се намира само на 10 км от Варна.

"Много е хубаво. Спокойно, слънчево, идваме често дори през зимата. В Италия сме виждали "Син флаг", но и тук е добре. В известен смисъл са ни конкурентни плажовете", сподели турист.

Още по темата
"Това е моят любим плаж. Не знам дали е най-чистият плаж в България, но за мен това е един от най- хубавите плажове около Варна. Живея тук вече 6 години и е предпочитано място за мен", добави жена, която се радва на българското Черноморие.

Други пък не споделят това мнение. "С тези хотели, тръби и аз видях и се чудя откъде е този флаг, не бих дошла тук на плаж", коментира жена.

Катогероията "Сини флаг" в България е въведен през 1995 година и присъден на плажа на курорта Слънчев бряг. По-голямата част от плажовете със "Син флаг" този сезон са по Южното Черноморие.

В света за тази година отличените плажове са над 5000 в 51 държави. С най-много плажове на които се вее син флаг са Испания и Гърция.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase