Снимка: БГНЕС
fallback

"Ще видите какво ще се случи" - така служителят на ДАИ в Пловдив, който свали номерата на репатрак, след като той му вдигна колата заради неправилно паркиране, е заплашвал служителите на общината.

Колата му беше спряна неправилно до знак за забранено паркиране. Нарушението беше констатирано от полицай, преместихме колата с репатрак по негова заповед, разказа пред NOVA Николай Атанасов - служител към общината и част от екипа, вдигнал колата с репатрака.

Служителят на ДАИ е повикал колеги и е започнал проверка. В обекта има видеонаблюдение и след като прегледах записите, видях, че през цялото време той се държи арогантно и обижда моите служители. Казва - "ще видите какво ще се случи след малко", разказа пък Нъшан Деркалестаниан, директор на ОП "Паркиране и репатриране" в Пловдив.

Спрял е на метри с палка от МВР. Имат ли право служителите на ДАИ да ползват палка на МВР?, запита той.  Деркалестаниан обясни, че служителят на ДАИ е съставил акт на репатрака. Нарушенията са за липса на лиценз на тахограф, товарителница и пътен лист. Свален е регистрационния номер на паяка и е отнета шофьорската книжка на водача на репатрака.

Тече вътрешна проверка на ДАИ и чакаме резултата от нея. Това е превишаване на правата и лична вендета, категоричен бе Деркалестаниан.

От Министерството на транспорта пък посочили пред NOVA, че общинското предприятие нямало лиценз да вдига автомобили.

Ние не сме фирма, не извършваме търговска дейност. Нашата работа е да извършваме контрол и превенция на нарушенията в паркирането, няма как да имаме такъв лиценз, категоричен е директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 1 месец

Явно всички тук паркират незаконно, щом толкова мразят паяците

44

Хмм

преди 1 месец

Не извършват търговска дейност, но пък събират пари за нежелани от никого услуги - репатриране и принудителен паркинг. И в крайна сметка, колкото и да се оплакват, все са си незаконни. Служителите на ДАИ са го знаели и до тогава са си затваряли очите.

43

Анонимен

преди 1 месец

Браво на даяджията.Какво като работи за общината, правилата са за всички.Айде да не се правят на ощипани от общината,че не знаят за таховенците и пътните листи, това че вдигат и без договор няма да го коментирам

fallback