Снимка: Helpbook

Въпреки че ежегодно данъкоплатците плащат милиони лева на сметосъбиращи фирми, продължава да има проблеми с почистването в цялата страна. През последните дни получихме не малко сигнали в платформата на Helpbook.info за непочистени или зле почистени зони.

Ето какво ни написа наш потребител: „Потресена съм от системно ниското ниво на сметопочистване в район Люлин, за което като съвестен гражданин плащам данъци и се старая да разпределям боклука разделно, въпреки че контейнери за разделно събиране пред блока, в който живея няма. За съжаление често контейнерите са недостатъчно или са препълнени. Не само това - често около тях е пълно с болкуци и стъкла, което е дори рисков фактор за здравето на гражданите. Често дори е невъзможно да се достигне до тях. В малкото останали градинки, в които играят деца, също замърсяването е твърде притеснително. Настоявам да се обърне внимание по този въпрос в крайните микрорайони. Прилагам снимка на контейнерите, край които минах днес. Уверявам ви, че гледката е ежедневие в района, в който район живея. Вярвам, че отговорните за този вид на района лица не биха желали те и децата им да живеят в подобна среда." Нашият потребител очаква обратна връзка и най-вече резултат.

Друг наш потребител от град Варна се оплака, че след извършен ремонт на улиците в района, в който живее, са били обособени места за поставяне на контейнери за отпадъци, но самите съдове до ден днешен липсват. Също така изчезнали и контейнерите за разделно събиране, като молбата е спешно да бъдат възстановени.

Оплакаха ни се от вк. "Малинова долина" за поставен контейнер за смет, който е ненужен и опасен.“В и около него се изхвърлят запалими отпадъци, които лично многократно гася с вода и почиствам. Има реална заплаха за пожар в или около контейнера, който много бързо ще запали дома ми, в непосредствена близост! Нахвърленият отстрани боклук и самото местоположение на контейнера затрудняват примниаването по тротоара, който и без друго е прах, кал и боклуци“, пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase