Снимка: БГНЕС

Очертава се сериозен недостиг на места за конфискувани автомобили в пловдивската полиция, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. От началото на промяната в закона, с която тази мярка се въведе, в Пловдив и областта са конфискувани над 130 автомобила от дрогирани и пияни шофьори. Засега автомобилите се съхраняват в паркингите на районните управления, този в двора на Пътна полиция, както и в зоната около "Жандармерията". На тези места се съхраняват и автомобили по досъдебни производства.

Затова вече се забелязва недостиг на места, тъй като капацитетът е почти запълнен. Чакат се търговете на отнетите автомобили, които се организират от НАП, за да се освобождават места. Процедурата обаче е много бавна, съобщава "Фокус".

Част от решението е и по-бързо облагородяване на терена, който община Пловдив предостави на ОДМВР. Това е сметището до Пътна полиция. Съвсем наскоро е бил подписан договор за прехвърляне на собствеността на общинския терен върху ОДМВР. 

Тепърва ще стартира процедура за финансиране на проекта за облагородяване на терена. Дотогава се разчита на добрата комуникация с НАП и по-бързото насрочване на търг за продажба на конфискуваните автомобили, казаха още от полицията в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase