Снимка: Facebook

Продължава издирването на 17-годишната Ивана, която учи в местния бивш Техникум по тютюна. Периметърът на претърсване в района се разширява, казаха от полицията. На терен работят над 150 служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи, доброволци. Действията се координират от изграден в РУ-Дупница оперативен щаб, който се ръководи се от директора на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров.

Момичето  е в неизвестност от  22 февруари, родителите му са съобщили в полицията в града към 22 часа, че не се е прибрала и търсят помощ. Днес е трети ден по издирването ѝ.

Говорителят на Областната дирекция Катя Табачка заяви, че периметърът на издирване се разширява.

"Освен това някои от обектите, които са проверени вчера, повторно ще бъдат обходени днес. Ползвани са дронове, термокамера. Надеждите са да бъде открита жива и в добро състояние, надявам се", каза тя пред БНР.

"Благодарни сме на хората, които търсят детето ни. Дано го намерят. Моля се на Господ", сподели бащата на изчезналата Ивана.

"Не знам къде да ходя, къде да я търся. Изчезна последните един-два часа, преди да свърши училище. Имаше проблеми със съучениците си. Нека първо се намери детето ни, след това ще говорим", каза още бащата. Майката на момичето казва, че тя е подвижна, обичала да се разхожда, но е нямала приятели. Никъде не е отивала без телефона си. "Била си купила "Парацетамол“ , понеже настинала, направена ѝ е забележка защо го пие. Оставя си раницата, заедно с телефона в училището и казва – "Мама ще дойде после да ми вземе багажа“, разказа още майката на Ивана.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase